Німецько-французький концерн відкриє виробництво в Україні

Провідний європейський виробник озброєнь KNDS планує започаткувати виробничу лінію в Україні. Про це офіційно оголосили міністри оборони Франції та Німеччини Себастьян Лекорню та Борис Пісторіус під час зустрічі в Берліні 22 березня.

Група KNDS, до складу якої входять французька Nexter і німецька Krauss-Maffei Wegmann, створить в Україні дочірнє підприємство для випуску боєприпасів, комплектуючих і проведення ремонту військової техніки. Як наголосив Лекорню, нові потужності дозволять наблизити виробництво боєприпасів до лінії фронту для кращого постачання української армії.

“Ми хочемо оголосити, що компанія KNDS відкриє локальне виробництво на території України. Там вироблятимуться запчастини та навчатимуться місцеві робітники”, – повідомив французький міністр.

Його німецький колега Борис Пісторіус підкреслив, що мета проєкту — допомогти Україні стати більш самодостатньою у виробництві боєприпасів.

За даними французького телеканалу BFM, підрозділ KNDS випускатиме компоненти для самохідних гаубиць Caesar, бронемашин AMX10CR, а також артилерійські снаряди калібрів 155 і 105 мм.

Точне місцезнаходження майбутнього заводу не розголошується з міркувань безпеки. Втім, як відомо, попередні плани Rheinmetall відкрити аналогічне виробництво в Україні викликали погрози з боку Росії визнати його “законною ціллю”.

Джерело: DW з посиланням на агентсво Bloomberg

Читати також:

Rheinmetall планує виробництво боєприпасів в Україні

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja