Терористичний акт у Москві: Берлін засуджує і радить утриматись від поїздок до Росії

Вищі посадовці Німеччини рішуче засудили кривавий теракт, що стався 22 березня у концертному залі “Крокус Сіті Хол” у підмосковному Красногорську. Канцлер Олаф Шольц, міністр закордонних справ Анналена Бербок та віцеканцлер Роберт Хабек висловили співчуття родинам загиблих та наголосили на необхідності невідкладно з’ясувати деталі цього жорстокого нападу.

“Ми засуджуємо жахливий терористичний напад на невинних відвідувачів концерту. Наші думки з сім’ями жертв та всіма пораненими”, – написав Шольц у соцмережі.

Бербок назвала атаку “підлим і нелюдським терором”, який Берлін безумовно засуджує “де б це не було”. “Ми співчуваємо народові Росії”, – додала вона, висловивши співчуття рідним загиблих.

“Невинні люди, які просто хотіли піти на рок-концерт, були холоднокровно вбиті”, – констатувала очільниця німецької дипломатії.

За даними російської влади, внаслідок обстрілу в “Крокус Сіті Хол” загинули щонайменше 115 осіб, ще понад 110 зазнали поранень. Берлін вказує на ймовірну причетність до теракту терористичного угруповання “Ісламська держава”.

Зокрема, голова парламентського комітету з європейських справ Антон Гофрайтер заявив: “На думку експертів, письмове визнання ІДІЛ виглядає правдиво, і все вказує на ісламістських терористів”. Аналогічної позиції дотримуються в США, де чиновники підтверджують автентичність заяви ІД про відповідальність.

У зв’язку із загрозою терактів МЗС ФРН оновило рекомендації щодо подорожей до Росії. Громадянам офіційно радять уникати району навколо місця нападу та загалом “наполегливо не рекомендується” їздити до РФ.

Відомство вказало на найвищий рівень терористичної небезпеки у Москві та Санкт-Петербурзі, через що очікується значне посилення заходів безпеки в аеропортах, на вокзалах, у метро та публічних місцях.

Раніше поїздки до Росії вже не рекомендували через російську агресію проти України. Серед причин — ризик свавільних арештів та переслідувань за критику російської влади.

Отже, через останні терористичні події безпекова ситуація в Росії загострилася. Західні країни засудили віроломний теракт і закликають своїх громадян утриматися від відвідування РФ в умовах посиленої загрози.

За інформацією видання DW

Читати також:

В російській в’язниці помер опозиціонер Олексій Навальний

Соціал-демократична партія Німеччини (SPD) переглянула свою зовнішню політику

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja