Німецький віцеканцлер Роберт Хабек відвідав Київ

Центральною метою візиту Роберта Хабека та економічної делегації Німеччини до Києва стало відновлення інфраструктури України після масованих атак Росії.

Міністр економіки Німеччини, віцеканцлер Роберт Хабек, у супроводі економічної делегації, прибув до Києва в четвер, 18 квітня. Основним предметом обговорень з українською стороною мають стати наслідки руйнівних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі країни та допомога у її відновленні, а також шляхи зміцнення української економіки та економічні відносини між Україною та Німеччиною.

Крім того, Хабек має намір попрацювати над підготовкою Конференції з відновлення України, яка відбудеться у червні в Берліні. Сам міністр економіки Німеччини, прибувши до Києва, наголосив, що його візит проходить у той час, коли ця країна особливо потребує підтримки “у її боротьбі за свободу”. “Так, Україна бореться за своє самовизначення, за свою територіальну цілісність, проти путінської агресії, але вона також бореться за цінності, що об’єднують і характеризують Європу”, – заявив Хабек.

“Ситуація, безумовно, складна, але українцям вдається раз за разом утримувати свої позиції протягом останніх двох років. І Німеччина зробить усе, що в її силах, щоб підтримати їх”, – додав він.

Коментуючи обхід Росією економічних санкцій, Хабек пообіцяв боротися з цим “на європейському та на німецькому рівні”. “Санкцій потрібно дотримуватися, а їх обхід — це не дрібне правопорушення”, – заявив міністр.

Німецька економічна делегація у Києві

У поїздці Роберта Хабека супроводжував Гельмут Раух, керівник оборонного підприємства Diehl Defence, яке виробляє системи ППО Iris-T-SLM. “Наша довгострокова мета полягає в тому, щоб ці системи можна було обслуговувати, ремонтувати безпосередньо в Україні”, – зазначив він. На сьогодні компанія Diehl Defence поставила в Україну три системи ППО Iris-T-SLM. Ця система, зокрема, використовується для оборони Києва.

Ще один член німецької делегації в Києві — голова Федерального об’єднання виробників сонячної енергетики Йорг Маріус Ебель. За його словами, він бачить в Україні великий потенціал для цієї галузі промисловості. Ебель підкреслив переваги установок для вироблення сонячної енергії в умовах конфлікту: адже їх “не можна піддати ризику або навіть відключити одним махом”.

Крім того, модулі для вироблення сонячної енергії можна швидко встановити, а саму енергію — накопичувати. “Таким чином, це ідеальна форма для виробництва електроенергії в Україні”, – резюмував Ебель.

Очікується, що Роберт Хабек зустрінеться в Києві з президентом країни Володимиром Зеленським, а також з віцепрем’єркою та міністеркою економіки України Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. Потім віцеканцлер Німеччини відправиться до Молдови, яка також занепокоєна загрозою з боку РФ.

Джерело: DW

Читати також:

Роберт Хабек: від міністра економіки до претендента на пост канцлера Німеччини?

Позиція Німеччини та Китаю щодо врегулювання конфлікту в Україні

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja