Понад 200 людей було заарештовано у Берліні, а 18-річний юнак загинув у Кобленці під час святкування Нового року

За словами представника пожежної охорони, у Берліні не сталося нічого надзвичайного під час святкування Нового року, хоча заходи безпеки були посилені. Попри це, поліція повідомляє про атаки на служби екстреної допомоги та поліцію в декількох районах міста.

Зокрема, біля Бранденбурзьких воріт в Берліні тисячі людей зустрічали прихід нового року феєрверками, і вперше за декілька років тут влаштували публічну піротехнічну акцію. Після заворушень минулого року, влаштовані святкування проходили під посиленою охороною.

Поліція повідомляє, що хоча серйозних порушень не відбулося, їхні сили були атаковані піротехнікою, стрільбою зі штучної зброї та киданням пляшок в декількох місцях. За їхніми даними, понад 230 осіб було арештовано, зокрема за небезпечне використання нелегальної піротехніки. У результаті таких подій 15 поліцейських отримали поранення.

Біля фонтану Нептуну, що неподалік Александерплацу вже до опівночі більш як 500 людей обстрілювали один одного піротехнікою. Поліція втрутилася, але за їхніми словами, їх обстріляла група з 200 осіб піротехнікою. Декілька людей були арештовані.

В інших районах міста також сталися небезпечні інциденти – в районі Гропіусштадт було атаковано патрульний автомобіль кульовою бомбою, його було пошкоджено настільки, що тепер прийдеться вивести з експлуатації. Також в районі Нойкьольн було проведено дев’ять арештів після того, як люди намагалися виготовити коктейлі Молотова.

В цілому представники поліції та пожежної охорони залишилися задоволеними проведеними заходами безпеки. Але медичні установи повідомляють про численні травми від феєрверків, включаючи важкі поранення очей та рук.

В інших німецьких містах, таких як Штутгарт, Майнц і Бохум, зустріч нового року пройшла порівняно спокійно. У Кобленці, крім ізольованих випадків, сталася трагічна подія – смерть 18-річного юнака від нещасного випадку при поводженні з піротехнікою. У Кельні також підняли рівень безпеки через затримання терористів, які планували атаку на собор.

Джерело: Zeit.de

Читати також:

Новорічне звернення Шольца: заклик до взаємоповаги та інвестицій у майбутнє

В Берліні влада заборонила новорічний пропалестинський мітинг

Світлина згенерована ШІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja