В Україні загинув німецький доброволець Інтернаціонального легіону

На Сході України в результаті російського артилерійського обстрілу загинув громадянин Німеччини, який воював на боці Збройних Сил України. Про це 15 березня повідомили в Інтернаціональному легіоні територіальної оборони України.

37-річний доброволець, на ім’я Штефан працював у підрозділі, що керує розвідувальними дронами. Трагедія сталася 14 березня, коли російський снаряд влучив у бліндаж, де він перебував. “Коли ми відкопали його, він був уже мертвим”, – розповіли бійці легіону, назвавши Штефана “справжнім героєм”.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини підтвердили, що їм відомо про загибель громадянина ФРН в Україні, і посольство працює над з’ясуванням деталей інциденту.

За даними видання Redaktionsnetzwerk Deutschland, їхні журналісти спілкувалися зі Штефаном рік тому в Харкові. Тоді чоловік розповів, що 5 років прослужив у бундесвері, тричі був відряджений до Афганістану. Потім повернувся до Німеччини та займався транспортним бізнесом, але у квітні 2022-го поїхав воювати за Україну. Штефан не хотів розголошувати про себе надто багато, мовляв, РФ оголосила нагороду за його голову.

Наприкінці січня на Донбасі загинула ще одна громадянка Німеччини – Савіта Вагнер, яка воювала у лавах ЗСУ. Її поховали в Києві в середині лютого.

Німецькі добровольці стали частиною Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, заснованого після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. До легіону долучилися іноземці з багатьох країн світу.

Джерело: DW

Читати також:

Експерт похвалив Макрона за готовність відправити війська в Україну

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja