7 з 10 жителів Німеччини позитивно оцінюють членство Німеччини в ЄС

Дії Європейського Союзу суттєво впливають на повсякденне життя , і тому сім з десяти німців ставляться до свого членства в ЄС позитивно. Особливо молодь бачить у цьому численні переваги. Згідно з дослідженнями, 72 відсотки громадян виражають намір брати участь у виборах.

Для чіткої більшості, а саме 70 відсотків німців вважають, що європейське членство приносить переваги Федеративній Республіці. Загальна тенденція в Європі схожа, 72 відсотки опитаних зазначають позитивний вплив членства в ЄС у своїх країнах. Про це свідчить опитування Eurobarometer, проведене за дорученням Європейського парламенту. Ця цифра залишалася стабільною останні роки, зростаючи з 2010 року, коли вона становила 50 відсотків в ЄС.

Серед молоді від 15 до 24 років високий відсоток тих, хто вбачає переваги в членстві в ЄС, становить 84 відсотки. Опитані німці вважають, що ключовими темами для Європейського парламенту мають бути демократія та правова держава (43 відсотки) і майбутнє Європи (37 відсотків). У всій Європі головні теми — це боротьба з бідністю (36 відсотків) та громадське здоров’я (34 відсотки).

Також 74 відсотки німців і 70 відсотків опитаних в Європі визнають, що дії ЄС впливають на їхнє щоденне життя.

Зазначено, що 72 відсотки опитаних німців готові взяти участь у виборах до Європарламенту. Ця готовність вища в Данії (86 відсотків) і Нідерландах (82 відсотки), і вона збігається з загальноєвропейським середнім рівнем в 68 відсотків. Фактична участь у виборах в Німеччині у 2019 році становила 61 відсоток, помітно перевищуючи середній рівень в ЄС, що складав 51 відсоток.

Загалом, в період з 25 вересня по 19 жовтня опитано понад 26 тисяч осіб, близько 1 500 з яких — в Німеччині. Вибори до Європарламенту заплановані на період з 6 по 9 червня 2024 року, а в Німеччині вони відбудуться в неділю, 9 червня.

Джерело: tagesschau.de

Читати також:

Фезер продовжить контроль на німецьких кордонах до 15 грудня

Бразильський президент Лула та канцлер Шольц обговорять угоду про вільну торгівлю.

Світлина згенерована ШІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja