CEO OpenAI: Штучний інтелект потребує стандартизації

Генеральний директор OpenAI, Сем Ольтмен, підкреслив свою принципову підтримку регулювання використання штучного інтелекту (ШІ), хоча висловив сумніви, щодо конкретних розглядів цього питання у провладних колах ЄС.

“Я вважаю, що регулювання для таких технологій дуже важливе”, заявив американський підприємець під час заходу, організованого Мюнхенським технічним університетом (TUM).

У той же час Ольтмен попереджає, що плани регулювання ШІ в Європі є “досить нечіткими”. “Я думаю, є варіант європейського закону про штучний інтелект, який може бути підходящим, але побачимо, як все складеться”, – зауважив він.

OpenAI намагатиметься дотримуватися політики регулювання

Раніше Ольтмен висловлював занепокоєння, щодо поточних розглядів закону під час розмови з журналістами у Лондоні і не виключав вихід з ЄС. Незважаючи на те, що OpenAI намагатиметься дотримуватися відповідних норм законодавчої практики, щодо використання штуного інтелекту, Ольтмена цитують у Financial Times так: “Але якщо ми не зможемо їх виконати, ми припинимо роботу”.

Ольтмен стверджує, що потрібно вирішити питання, з якими цінностями мають узгоджуватися системи ШІ у майбутньому. Він поки що не має відповіді, але висловив намір обговорити цю тему з розробниками та іншими зацікавленими сторонами по всьому світу.

Перед заходом у TUM голова OpenAI зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні. Ольтмен обговорив з Шольцом, як знайти правильний баланс між перевагами та особливостями регулювання, які захищатимуть нас у короткостроковій та довгостроковій перспективі, від новоприбулих інновацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja