Масштабні зловживання та насилля виявлені у протестантській церкві Німеччини

У результаті багаторічного дослідження стало відомо про не менше ніж 2225 випадків сексуального насилля та жорстокого поводження у Євангелістській церкві Німеччини. Це лише “верхівка айсберга”, заявляють автори роботи.

Дослідження викрило щонайменше 2225 жертв

Після гучних скандалів навколо масових зловживань у Католицькій церкві, аналогічні злочини викрили і у протестантській конфесії. Згідно з даними дослідників, щонайменше 1259 осіб є підозрюваними у вчиненні таких діянь.

“Це лише верхівка айсберга”, – наголосив керівник проекту Мартін Вацлавік, представляючи підсумки роботи. Вона проводилася Євангелістською церквою Німеччини та благодійною організацією Diakonie Deutschland.

Жертви закликають продовжити розслідування

Постраждалі закликали продовжувати розкривати такі злочини та вживати необхідних заходів на державному рівні. Зокрема передати розслідування правоохоронним органам, адже в церкви немає ані достатніх можливостей, ані зацікавленості у повному розкритті фактів. Інакше багато справ залишаться нерозкритими, наголосила представниця потерпілих Катаріна Крахт.

Нагадаємо, що сама Євангелістська церква Німеччини запустила це дослідження у 2020 році. Вона виділила 3,6 млн євро на аналіз внутрішніх структур, які могли сприяти насиллю. На думку Крахт, хоч і запізно, але така робота важлива для постраждалих і має бути продовжена якнайшвидше.

Очільниця церкви вибачилася перед жертвами

Голова Ради Євангелістської церкви Німеччини Кірстен Ферс під час презентації результатів щиро вибачилася перед усіма, хто зазнав сексуального насилля та жорстокості.

“Ми як організація винні у заподіянні шкоди незліченній кількості людей”, – заявила Ферс. Вона додала, що “в глибині душі вражена” ситуацією, описаною у звіті.

Нагадаємо, під час аналогічного дослідження щодо Католицької церкви Німеччини у 2018 році були виявлені зловживання з боку щонайменше 1670 священиків по відношенню до 3677 дітей та підлітків за період з 1945 по 2014 роки. Експерти наголосили, що реальні цифри можуть бути набагато вищими.

Джерело: DW

Читати також:

Вандалізм в Саарбрюкені: фігуру Ісуса залишили без голови

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja