Вандалізм в Саарбрюкені: фігуру Ісуса залишили без голови

Невідома особа відбила голову гіпсовій фігурі Ісуса-дитини в базиліці святого Йоана, що знаходиться в Саарбрюкені (архітектор: Фрідріх Йоахім Міхаель Штенгель). Марії-матері злочинець відламав руку.

Про подію повідомляє Bild.

Бернгард Леонарді, пастор базиліки, обурений і шокований вандалізмом: “Я дізнався про напад під час богослужіння. Це жахливо, що люди можуть робити таке.”

Невідомий також вчинив погром поблизу вівтаря, об який погасив цигарку та розбив дві свічки. За інформацією парафії, злочин відбувся в понеділок в обідній час.

У тому, що цей вчинок абсолютно не має релігійного підтексту, сумнівається Бернгард Леонарді: “Відрубати голову Ісусу-дитині та відрізати руку Марії – я не вірю в випадковість. Це вже має певну символіку.”

Вигляд скульптури до інциденту

Наразі базиліка 1754 року залишається відкритою, в час коли в ній не проводять богослужінь. Бернгард Леонарді: “Я вважаю, що ми повинні залишити це. Відкриті церкви є важливими.” Однак, за звітом “Süddeutsche Zeitung”, парафія розглядає можливість встановлення відеоспостереження.

Точна сума завданих збитків поки що невідома. Парафія перевіряє можливість відновлення фігур та строків цього відновлення. В четвер ніхто з представників громади не був доступний для коментаря.

Представник поліції Саарбрюккена: “Наші колеги поки що не мають конкретної інформації про злочинця. Розслідування триває. Але, злочинець залишив за собою слід, а саме випалену цигарку – можливо при порівнянні ДНК сліду на сигареті буде виявлено збіг зі збереженою особою в базі даних поліції”.

Читати також:

Бранденбурзькі ворота знову помаранчеві завдяки “Останньому поколінню”

Населення Німеччини виступає проти прийому біженців з ісламських країн: результати опитування

Світлина: скриншот з відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja