Міхаель Кречмер висловив думку про потребу у тимчасовій відмові Києва від деяких своїх територій

Для зупинення вогню в Україні можливо доведеться визнати, що тимчасово окуповані території Росією можуть бути недоступні, заявив прем’єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер. Він закликав Німеччину шукати дипломатичний вихід з конфлікту.

Для досягнення перемир’я в Україні, Києву, можливо, доведеться визнати, що деякі території, окуповані Росією, тимчасово недоступні, заявив прем’єр-міністр федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер (Michael Kretschmer) в інтерв’ю виданню медіагрупи Funke, опублікованим у середу, 27 грудня. Про це повідомляє DW. “Жоден квадратний метр української території не став російським, – зауважив політик з партії Християнсько-демократичний союз (ХДС). – Але, як і в інших великих конфліктах, для остаточного вирішення знадобиться час”.

Кречмер також ще раз закликав уряд Німеччини не тільки постачати зброю Україні, а й шукати дипломатичні шляхи для зупинки війни. На його думку, Німеччина разом із союзниками повинна “впливати на президента росії володимира путіна і зробити можливим припинення вогню”. “Американці пішли вперед. Вони вже зрозуміли, що війну так не виграєш”, – вважає Кречмер.

Він визнав, що росія для Німеччини – “небезпечний, непередбачуваний сусід”. Однак ідея “ослабити рф у військовому, політичному та економічному плані, щоб вона не становила для нас загрози, – це підхід родом із XIX століття. Він закладає основу для подальших конфліктів”, вважає прем’єр Саксонії.

Кречмер висловлювався за ремонт “Північного потоку”

У березні Міхаель Кречмер заявив, що, розпочавши постачання зброї Україні, Німеччина в багатьох аспектах втратила можливість стати посередником в можливих переговорах між Москвою і Києвом. “Ми занадто багато уваги приділяємо зброї. Нам потрібно більше дипломатичних ініціатив разом з американцями, китайцями, індійцями та іншими великими країнами”, – висловив свою думку прем’єр Саксонії.

Раніше, у січні, він висловив підтримку ремонту “Північного потоку”. “Питання про російський газ не стоїть, поки триває війна”, – підкреслив Кречмер, але зауважив, що Німеччина повинна “зберегти можливість після закінчення війни використовувати не лише дуже дорогий зріджений природний газ”.

Читати також:

Умеров хоче призвати до армії чоловіків, які знаходяться в Німеччині: що відомо?

Пісторіус: Європа готова компенсувати дефіцит допомоги Києву після скорочення поставок зі США

Зеленський несподівано прибув в Німеччину: цілі візиту не розголошують

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja