Польські аграрії перекрили рух на кордоні з Німеччиною

Протестні акції польських фермерів набирають обертів. 17 березня вони розпочали масштабну блокаду руху на одному з найбільших прикордонних переходів з Німеччиною – у Свєцько, що біля міста Слубіце.

Повідомляється, що активісти повністю заблокували з обох боків автомагістраль А2, якою щоденно між Польщею і Німеччиною курсує близько 17 тисяч вантажівок. Наразі для вантажного та легкового транспорту рух у цьому напрямку унеможливлено. Поліція цілодобово патрулюватиме прилеглі розв’язки автобану.

Учасники заблокували не лише основний пункт пропуску у Свєцько. Перекритий також в’їзд на автобан через місцевість Губінек. Тих, хто прямує до Німеччини, поліція скеровує на об’їзний маршрут – швидкісну трасу S3 і далі до переходу в Ольшині.

Організатори заявляють, що їхня акція протесту триватиме щонайменше до середи, 20 березня. Нагадаємо, наприкінці лютого фермери вже блокували цей самий автобан на добу. Тоді в протесті взяли участь близько тисячі осіб на 500 тракторах і 300 вантажівках.

Головні вимоги польських аграріїв – скасування чи пом’якшення обмежень від Євросоюзу, які ті запроваджують у рамках “Зеленої угоди”. Мова йде про запровадження більш екологічного землеробства шляхом вилучення частини орних земель, скорочення використання добрив та пестицидів, а також обов’язкове виділення чверті площ під органічні культури.

Фермери переконані, що такі вимоги роблять їхню діяльність нерентабельною. Крім того, вони наполягають на відновленні митних зборів на імпорт сільгосппродукції з України, від яких ЄС відмовився після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

Протести селян у Польщі тривають уже кілька місяців. Нинішня радикальна акція на кордоні стала черговою спробою достукатися до влади та змусити її порозумітися з їхніми вимогами. Залишається сподіватися, що блокуванням доріг справа не обмежиться і діалог все ж таки відбудеться.

Джерело: radiozet.pl

Читати також:

1000 тракторів у Франкфурті: фермери блокують найбільший аеропорт Німеччини

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja