Вшанування пам’яті загиблих українських дітей у Німеччині

У німецькому місті Єна відбулася акція солідарності з Україною, що об’єднала українську діаспору та німецьких друзів з восьми міст федеральної землі Тюрингія. На головній площі зібралося близько 120 учасників, аби вшанувати пам’ять дітей, життя яких обірвала жорстока російська агресія, а також провести великодній марш за мир і свободу в Україні.

Ініціативна група “Українці в Єні”, організатори заходу, розповіли, що разом їм вдалося не лише вшанувати пам’ять невинних жертв війни, а й продемонструвати неймовірну солідарність та розділити біль українського народу.

Учасники акції зібрали 573 євро, які будуть спрямовані на проєкт “Допомога новонародженим в Україні під час війни” та на медичну підтримку українських захисників і постраждалих від російської агресії у різних куточках України. Кошти передадуть через співпрацю з благодійним фондом “Всесвітня допомога Україні”.

Такі акції єднання та співчуття демонструють, що світова спільнота не залишає Україну наодинці із викликами російської навали. Вшанування пам’яті загиблих дітей є гіркою, але необхідною даниною жертвам війни, які стали невинними заручниками кривавих планів кремлівського режиму. Водночас марші за мир несуть потужний меседж про прагнення українців та їхніх іноземних друзів припинити кровопролиття і відновити справедливий лад в Україні.

Солідарність німецьких міст є яскравим свідченням того, що українська трагедія стала болем для всього цивілізованого світу. Попри географічну відстань, люди різних національностей єднаються задля підтримки України та зупинення російської агресії. Кожен такий голос та вчинок наближають світ до остаточної перемоги над путінським режимом.

Джерело: Укрінформ

Читати також:

Біля російського посольства у Берліні провели акцію на захист українських дітей

Світлини: ініціативна група «Українці в Єні»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja