Затримання в Німеччині та Австрії: радикальні ісламісти готували теракти на Різдво

В Німеччині та Австрії були затримані особи, які готували теракти ісламістського спрямування. Інформація, отримана від органів безпеки Федеративної Республіки Німеччина та інших країн Європейського союзу, свідчить про плани радикальних ісламістів скоїти теракти перед Різдвом, зокрема напад на Кельнський собор.

За даними, отриманими від спецслужб Австрії, Німеччини та Іспанії, група ісламських радикалів мала намір здійснити кілька терактів в Європі перед Новим роком або Різдвом. За інформацією Bild та агентства dpa, потенційними цілями могли стати різдвяні служби в Кельні, Відні та Мадриді.

Ввечері 23 грудня поліція провела обшук у Кельнському соборі з використанням службових собак. Поліція попередила про можливе посилення заходів безпеки в соборі. За даними Bild, вже відбулися перші затримання у зв’язку із загрозами терактів в Австрії та Німеччині.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер раніше попереджала про зростання загроз нападів радикальних ісламістських груп в країні. Вона підкреслила, що небезпека радикалізації готових до насильства ісламістів залишається високою, і федеральна влада серйозно ставиться до цього питання. Спецслужби активно працюють над запобіганням можливих атак.

За даними медіагрупи RedaktionsNetzwerk Deutschland, на 7 грудня в країні було виявлено 486 ісламістів, що представляють загрозу. Більшість з них – чоловіки середнього віку. У зв’язку з можливим загостренням конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС, федеральне відомство кримінальної поліції попереджає, що окремі радикально налаштовані ісламісти можуть сприйняти це як стимул до нападів.

Поліція Австрії також попереджає про підвищення рівня терористичної загрози на період свят. У зв’язку із закликами до нападів під час християнських заходів, особливо в переддень 24 грудня, зроблено посилення заходів безпеки на громадських місцях у Відні та федеральних землях.

Читати також:

Населення Німеччини виступає проти прийому біженців з ісламських країн: результати опитування

Фезер продовжить контроль на німецьких кордонах до 15 грудня

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja