Збитки у рф: німецькі компанії просять компенсації від влади ФРН

Підрозділи Siemens та Volkswagen звернулися до уряду Німеччини із проханням відшкодувати збитки, що виникли внаслідок їхніх попередніх інвестицій в росії.

Підрозділи німецьких концернів Siemens та Volkswagen подали заявки на компенсацію витрат, спричинених попередніми інвестиціями в росії. Інформацію про це підтвердили представники підрозділу залізничної техніки Siemens Mobility та автомобільного банку Volkswagen Bank агентству dpa в понеділок, 11 грудня.

Представник Siemens Mobility повідомив, що, як і інші німецькі підприємства, Siemens застрахував свої інвестиції в росії за допомогою інструменту інвестиційних гарантій федерального уряду. Компанія наразі обговорює можливість компенсацій з урядом та аудиторською фірмою PricewaterhouseCoopers, яка відповідає за реалізацію інвестиційних гарантій. Представник Volkswagen Bank повідомив, що триває розслідування, відмовившись висвітлювати подробиці.

Раніше свій намір скористатися державними гарантіями через збитки від попередніх інвестицій в росії оголосила лише компанія Wintershall Dea, яка є дочірнім підприємством німецького хімічного концерну BASF. В Міністерстві фінансів Німеччини уточнили, що йдеться про гарантії захисту інвестицій, що реалізовувалися Wintershall Dea з 2006 по 2016 рік. У відомстві підтвердили переговори щодо реалізації гарантій та “можливих сценаріїв ушкодження”.

У листопаді цього року держсекретар Міхаель Кельнер з Міністерства фінансів Німеччини повідомив, що уряд отримав 16 заяв від восьми підприємств, які бажали скористатися державними інвестиційними гарантіями для проєктів в росії. Загальна сума становила 2,8 млрд євро.

До вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року уряд Німеччини забезпечував захист інвестицій німецьких підприємств у рф. Після початку повномасштабної війни цю програму зупинено, і невдовзі після цього Siemens та Volkswagen припинили свій бізнес в росії.

Джерело: DW

Читати також:

Число банкрутств в Німеччині рекордно виросло

Усе більше компаній використовує штучний інтелект

Світлина згенерована ШІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja