Журналісти дізналися про таємну зустріч неонацистів та членів партії “Альтернатива для Німеччини”

Представники правопопулістської партії “Альтернатива для Німеччини” (АдН) взяли участь у таємній зустрічі з неонацистами, на якій обговорювалося масове виселення з Німеччини мільйонів іноземців. Про деталі цієї зустрічі розповіли журналісти видання Correctiv у своєму розслідуванні.

Зустріч відбулася 25 листопада 2023 року в одному з готелів поблизу Потсдама. На ній були присутні функціонери АдН, низка впливових бізнесменів та представники ультраправих організацій Німеччини. Серед запрошених були юристи, лікарі, підприємці та політики, в тому числі двоє членів Християнсько-демократичного союзу.

Організатором зустрічі виступив 60-річний стоматолог Гернот Моеріг, відомий у праворадикальних колах як учасник “Дюссельдорфської групи”, та впливовий бізнесмен Ханс-Крістіан Ліммер. Проте сам Ліммер на заході був відсутнім і заявив журналістам, що дистанціюється від усього, пов’язаного з цією зустріччю.

Гернот Моеріг, організатор скандальної зустрічі

Під час цього зібрання йшлося про масове виселення з Німеччини як недавніх мігрантів, так і тих, хто давно мешкає в країні і має паспорти чи дозволи на проживання. Учасникам навіть представили конкретний “план рееміграції”.

Серед представників АдН на зустрічі були помічник співголови партії Аліси Вайдель Роланд Гартвіг, депутат Бундестагу Герріт Гой, а також лідери АдН у Потсдамі та Саксонії-Ангальт Тім Краузе і Ульріх Зігмунд.

Герріт Гой, німецький депутат, учасниця зустрічі.

Ключову промову виголосив Мартін Зельнер – лідер неонацистського руху “Нові праві”, який і представив присутнім “план рееміграції”. Він передбачає виселення з Німеччини понад 2 млн осіб, включно з громадянами країни з міграційним корінням. Жоден з присутніх план Зельнера під критику не взяв, хоча й висловив зауваження щодо труднощів його реалізації.

Як повідомляє видання Die Zeit, в АдН підтвердили участь у зустрічі Роланда Гартвіга, але заперечили, що хтось із представників партії знав про виступ Зельнера. В АдН також наголосили, що зустріч не була організована партією і що АдН дотримується раніше озвученої позиції з міграційного питання.

Джерело: DW з посиланням на Correctiv.

Читати також:

Населення Німеччини виступає проти прийому біженців з ісламських країн: результати опитування

Біженці та мігранти в Німеччині: зміни у 2024 році

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja