Адідас відмовився від номера 44 на футболках збірної Німеччини через натяк на нацистську символіку

Компанія Адідас та Німецький футбольний союз (DFB) відреагували на критику дизайну номера 44 на новій футболці національної команди Німеччини для Євро-2024 та внесли відповідні корективи, відкликавши її з продажу. Причиною стала схожість цього номера із рунами СС (Schutzstaffel) – одного з головних символів нацизму в Німеччині часів Третього Рейху.

Увагу на таку невипадкову подібність звернув наприкінці березня журналіст Тобіас Хух у соцмережі X (колишній Twitter). Незабаром німецькі ЗМІ підхопили цю тему, висвітлюючи суперечливу ситуацію.

Адідас та DFB оперативно відреагували на критику. 1 квітня в офіційних інтернет-магазинах вже неможливо було персоналізувати футболки з номером 44 та додавати слова “фюрер” чи “Гітлер”. На сайті Адідас з’явилося повідомлення: “Це не відповідає нашим правилам персоналізації. Будь ласка, спробуйте щось інше”.

“DFB та її партнер 11teamsports відповідають за дизайн імен і номерів”, – пояснив представник Адідас Олівер Брюгген, додавши, що виробник спортивних товарів “виступає проти ксенофобії, антисемітизму, насильства та ненависті у будь-якій формі”, а “будь-які спроби пропагувати розколюючі чи маргінальні погляди не відповідають цінностям нашого бренду”.

Нову рожево-фіолетову форму національної збірної Німеччини DFB представив у середині березня. На відміну від традиційної білої, ця гостьова форма, на думку союзу, більше відповідає настроям нового покоління німецьких уболівальників і відображає різноманітність країни. Нову уніформу розробили спеціально до Євро-2024, що пройде з 14 червня по 14 липня у десяти німецьких містах.

Попри скандал з номером 44, вболівальники вже можуть придбати нову форму збірної Німеччини: рожево-фіолетова футболка для дитини коштуватиме від 75 євро, а для дорослих — від 100 євро.

Джерело: DW

Читати також:

До Євро-2024 Німеччина випустить унікальну пам’ятну монету номіналом у 11 євро

Євро-2024: Україна здобула путівку на чемпіонат, Фезер обіцяє захист збірній у Німеччині

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja