Екоактивісти перекрили рух у Пассау, вимагаючи рівного ставлення до протестів

У центрі німецького міста Пассау екоактивісти перекрили дорогу, вимагаючи однакового ставлення до їхніх акцій та недавніх протестів фермерів. Вони виставили на проїжджу частину іграшкові трактори та тримали плакати на кшталт “Ми теж маємо трактори”.

Частина перехожих зустріла цей протест агресивно. Один чоловік навіть схопив активіста за капюшон та потягнув по асфальту. Поліція припинила несанкціоновану акцію через 45 хвилин.

Паралельно схожі акції проходили і в інших містах Німеччини.

За словами речника правоохоронців, екоактивісти вказували на відмінності у ставленні до їхніх та фермерських протестів. На їхню думку, вимогам аграріїв приділяється більше уваги.

Експерти зазначають, що суспільство по-різному оцінює ці два види протестів. Демонстрації фермерів часто називають “гнівними”, визнаючи загрозу їхньому існуванню. Натомість вимоги екоактивістів усвідомити масштаби кліматичної кризи не знаходять такого розуміння, а їхні акції вважають “безвідповідальними”.

Проте обидва протести порушують повсякденне життя звичайних людей. А ставлення до певних рухів може з часом змінитися, як це було з антиядерним рухом 1980-х.

Соціал-демократи Баварії також застерегли від подвійних стандартів щодо екоактивістів та аграріїв. Вони закликали жорстко реагувати на будь-які правопорушення під час протестів, незалежно від того, хто їх чинить.

Отже, німецькі екоактивісти привернули увагу до проблеми неоднакового ставлення до різних протестних рухів у суспільстві. Це питання залишається відкритим і потребує дискусії.

Джерело: br.de

Читати також:

Фермери заблокували дороги в багатьох регіонах Німеччини

Бранденбурзькі ворота знову помаранчеві завдяки “Останньому поколінню”

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja