Німеччина вперше постачатиме Україні військові гелікоптери

Уряд Німеччини ухвалив рішення розпочати постачання військових гелікоптерів до України. Збройні сили України отримають шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41, необхідне оснащення та запчастини до них, повідомило Міністерство оборони ФРН.

Як зазначив міністр оборони Борис Пісторіус, Sea King Mk41 – це перевірений та надійний гелікоптер, який стане у пригоді українцям для розвідки над Чорним морем, транспортування солдатів тощо. Це перша поставка такого роду з Німеччини в Україну.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Німеччина надала Україні військової допомоги на суму близько 6 млрд євро. Раніше у січні 2023 два гелікоптери Sea King передала Україні Велика Британія.

Sea King Mk41 – американський гелікоптер, який виробляється з 1959 року компанією Sikorsky Aircraft Corporation. Він має великий радіус дії понад 1500 км, обладнаний радаром та інфрачервоною камерою, відрізняється міцністю і здатністю літати за складних погодних умов. Також має конструкцію для екстреної посадки на воду.

Німецькі військові використовують ці гелікоптери з середини 1970-х років, переважно у пошуково-рятувальній службі. Тож Sea King Mk41 зможуть стати у пригоді українським пілотам як для бойових, так і для гуманітарних цілей.

Поставка ухвалена за результатами чергової зустрічі у форматі “Рамштайн”, де союзники пообіцяли Україні подальшу військову підтримку, зокрема постачання далекобійної зброї для ефективного ураження російських сил.

За інформацією DW

Читати також:

Німеччина подвоїть військову допомогу Україні до 7 мільярдів євро у 2024 році

Шольц і Сунак обговорили підтримку України на тлі проблем з допомогою США

У Німеччині виникла ініціатива створення податку на солідарність на підтримку України.

Світлина: скриншот з відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja