Страйк німецьких залізничників паралізує рух поїздів

Рух потягів по всій Німеччині значно ускладниться з 10 по 12 січня через страйк німецьких машиністів. Вони вимагають скорочення робочого часу та підвищення зарплат.

У неділю, 7 січня, профспілка машиністів GDL оголосила про триденний страйк через провал перемовин зі своїм роботодавцем – залізничним концерном Deutsche Bahn (DB). Рух потягів суттєво уповільниться з 2:00 години ночі 10 січня до 18:00 вечора 12 січня.

У DB попередили про підготовку “надзвичайного розкладу” та закликали пасажирів перенести подорожі. Власники квитків на період страйку зможуть використати їх до чи після нього. Також дозволено дістатися пункту призначення будь-яким потягом тієї самої категорії.

Вимоги профспілки GDL

Машиністи розпочали страйки восени 2023 року через провал тарифних перемовин між GDL та DB. Профспілка наполягає на скороченні робочого тижня з 38 до 35 годин для працівників на змінах. Крім того, вона вимагає підвищити зарплати на 555 євро на місяць та виплатити одноразову компенсацію за інфляцію до 3000 євро.

На час різдвяних свят GDL оголосила “перемир’я”, яким DB, на думку профспілки, не скористалися для вирішення суперечки. Компроміс від DB, запропонований 5 січня, у GDL назвали “несуттєвим”. Водночас компанія звернулася до суду з метою зупинити страйк.

Але керівництву DB не вдалося добитися тимчасової заборони на протест профспілки машиністів німецьких поїздів (GDL). Суд у Франкфурті-на-Майні відхилив терміновий позов компанії. DB заявила, що подасть апеляцію.

Відзначимо, що триденний страйк німецьких залізничників спричинить масштабний транспортний колапс. Перемовини зайшли у глухий кут, а компромісу досягти не вдалося. Тож конфлікт вийшов на новий рівень ескалації.

Джерело: DB

Читати також:

Профспілка залізничників у Німеччині пообіцяла продовжити страйки

Машиністи в Німеччині оголосили 20-годинний страйк, слід очікувати скасування та затримки поїздів по всій території країни

Фермери заблокували дороги в багатьох регіонах Німеччини

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja