Німеччина посилює боротьбу з нелегальними мігрантами

Парламент Німеччини ухвалив новий законодавчий пакет, спрямований на прискорення процедур депортації мігрантів без належних документів та підстав для перебування в країні. Головною метою оновленого законодавства є забезпечення виїзду з Німеччини якомога більшої кількості осіб, яким відмовлено у наданні притулку та нелегалів.

18 січня бундестаг схвалив відповідний законопроект, який підтримали три правлячі партії – соціал-демократи, вільні демократи та “зелені”. Водночас правоцентристська опозиція в особі блоку ХДС/ХСС та ультраправа “Альтернатива для Німеччини” голосували проти, вважаючи його недостатньо жорстким. Про це повідомляє видання DW.

Для поліції розширюються можливості пошуку нелегалів

Законодавчі нововведення значно розширюють повноваження поліції у сфері розшуку та затримання нелегальних мігрантів.

Зокрема, максимальний термін утримання їх під вартою з метою подальшої депортації збільшується з 10 до 28 днів. Крім того, поліцейським надається право обшукувати не лише житлові приміщення самих нелегалів у гуртожитках для біженців, а й інші кімнати в цих гуртожитках. Такі обшуки дозволятимуться і в нічний час.

Ще одна поправка скасовує вимогу завчасного попередження мешканців гуртожитків про майбутні рейди з метою виявлення та затримання нелегалів для подальшої депортації. Виняток становитимуть лише сім’ї з дітьми віком до 12 років – їх повинні будуть попереджати завчасно.

Крім того, відтепер шукачі притулку зможуть легально працевлаштовуватися в Німеччині вже після 6 місяців перебування в країні, а не після 9, як раніше.

Кількість депортацій нелегалів зростає

За інформацією МВС ФРН, станом на 2023 рік в Німеччині налічувалося близько 243 тисяч іноземців без належних документів, яких належить депортувати з країни. При цьому левова частка – 193 тисячі осіб – мали тимчасовий дозвіл на перебування через неможливість їх негайного видворення.

Протягом минулого року кількість випадків депортації нелегальних мігрантів з Німеччини сягнула 16,4 тисячі, що на чверть більше за рівень 2022 року. Саме тому влада сподівається, що нові жорсткі заходи дозволять істотно пришвидшити процедури видворення порушників.

Читати також:

Біженці та мігранти в Німеччині: зміни у 2024 році

Німеччина підписала міграційний договір з Грузією: визнана безпечною країною походження

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja