Саксонія вимагає посилення прикордонного контролю на кордоні з Чехією та Польщею

Міністерство внутрішніх справ федеральної землі Саксонія закликає федеральний уряд Німеччини посилити прикордонний контроль на кордоні з Чехією та Польщею з метою стримування нелегальної міграції. За словами міністра внутрішніх справ Саксонії Арміна Шустера, у березні 2024 року було зафіксовано понад 7 000 випадків незаконного в’їзду в Німеччину з Польщі та Чехії, що перевищує показники попереднього року.

Шустер, який пропрацював 30 років у федеральній поліції, застерігає, що 2024 рік стане роком “надзвичайно високого міграційного тиску” для Німеччини. Він наполягає, що федеральному уряду немає іншого вибору, окрім запровадження суворого прикордонного контролю та відмови у в’їзді біженцям, які прибувають з безпечних третіх країн, у цьому випадку Чехії та Польщі.

“Лише послідовна відмова на кордоні відповідно до положення про треті країни дозволить нам у короткостроковій перспективі досягти необхідного стримування міграції”, – зазначає Шустер.

Проте, Європейський суд у вересні 2023 року постановив, що відмова біженцям на внутрішніх кордонах ЄС на підставі прибуття з безпечної третьої країни є незаконною. Міністерство внутрішніх справ Саксонії, однак, дотримується іншої правової позиції.

Наразі чинною є практика, згідно з якою нелегального мігранта, який вже в’їхав до Німеччини, неможливо повернути назад до країни, з якої він прибув. Таких людей розміщують у центрах прийому біженців.

З боку Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини повідомили, що безпосереднє повернення мігрантів до Чехії чи Польщі було б незаконним.

Джерело: Bild

Читати також:

За допомогою стаціонарного контролю запобігли декільком тисячам випадків нелегального перетину кордону

Слід очікувати появу додаткового прикордонного контролю та зниження соціальних виплат у Німеччині

Все більше закликів щодо посилення контролю на кордонах

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja